Националното сдружение на сираците в България (НССБ) ще връчи тази вечер своите национални награди "Добродетел 2022".  Над сто организации, фирми и общественици ще получат почетното отличие, съобщи за БТА Слави Михайлов, председател на Сдружението.
Наградите се присъждат за принос и активна подкрепа в различни социални инициативи на НССБ, осъществени през изминалата година, в полза на деца и младежи, лишени от родителска грижа в цялата страна.
Сред номинираните са кметовете на Варна, Стара Загора, Кнежа, Пордим, Козлодуй, на столичния район "Сердика", ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Добромир Димитров, представители на бизнеса, медии и др.
Наградите се връчват за седми път и имат за цел да се покажат добрите примери в нашето общество, подчерта Михайлов.
НССБ започна за поредна година своята кампания "Фестивал на красотата", която има за цел да подпомогне абитуриенти в неравностойно положение. По този повод на тазвечерната церемония в зала "Силует" на столични хотел "Маринела" всеки от присъстващите ще може да дари средства за каузата. Събраните пари ще бъдат използвани за закупуване на празничен тоалет и обувки за зрелостниците, които ще бъдат подпомогнати.