Създаване на Съвет по въпросите на социалните услуги, както и Общински консултативен съвет по въпросите за младежта в Община Стара Загора ще бъде обсъдено по време на февруарската сесия на Общински съвет. Това става известно от публикуваните материали преди заседанието на съвета, което ще се състои утре от 9:00 часа. Предложенията са на кмета Живко Тодоров.
От предложението за създаване на Съвета по въпросите на социалните услуги става известно, че той ще „подпомага извършването на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво, както и анализ на състоянието и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината". Новото звено ще отговаря и за разработване на предложения за подобряване на качеството и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината, както и ще изпълнява и други функции, възложени от Общинския съвет.
Кметът обосновава предложението си за създаване на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта, като посочва, че политиката за младежта на Община Стара Загора има за цел да създаде необходимите условия за пълноценно личностно развитие на младежите, участието им в обществения и икономически живот, стимулиране на активното им отношение към въпросите и проблемите, свързани с младите хора, приобщаването им в управлението на местно ниво. Планирането и осъществяването на младежките политики и реализацията на дейности, които представят, защитават и развиват интересите и потребностите на младите хора, изисква взаимодействие и добра координация между представителите на различни институции и организации, се казва още в предложението.
Основната функция на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта ще бъде да подпомага кмета при осъществяване на общинската политика за младежта, като дава становища и предложения, свързани с изготвяне на годишния общински план за младежта; участва в разработване на стратегии, програми и проекти, свързани с развитието на младежките дейности на местно ниво; координира дейностите на младите хора в различни области на обществения живот; насърчава връзките и взаимодействията между младежите на регионално, национално и международно ниво; съдейства в реализация на младежки проекти, доброволчески и други инициативи. 
В състава на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта ще влизат представители на институции и организации, които осъществяват дейност в подкрепа и развитие на младите хора.