Започва изграждането на новия диагностично-лечебен корпус на Клиниката по педиатрия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) “Свети Георги” в Пловдив. Изпълнителният директор на болницата проф. Карен Джамбазов, зам.-министърът на здравеопазването Катя Ивкова, началникът на детската клиника проф. Иван Иванов и представители на местната власт дадоха начало на строителството на сградата, която ще се намира на територията на болницата на бул. „Пещерско шосе“. Строежът се финансира с 42 млн. лева от държавния бюджет с решения от 2020 година и 2022 г. с дарения на стойност над 170 хил. лева от 160 благодетели. Срокът за завършването на строителството е три години.
Новата сграда ще бъде с разгъната застроена площ от 17 672 кв.м. Със седем етажа  и сутерен. Тя ще се свързва с топла връзка към Хирургическия корпус. Предвижда се в нея да бъдат разкрити общо 115 болнични легла и по този начин клиниката ще бъде преместена от старата сграда на бул. „Васил Априлов“ в новата, която изцяло ще отговаря на съвременните изисквания.
Обсъждали сме много пъти възможности за ремонти на сегашната сграда на педиатрията, която от години не отговаря на съвременните условия, но решихме да построим нов корпус, коментира Джамбазов. По думите му са предвидени много по-добри инфраструктурно разположени кабинети за спешна помощ и възможност за по-добри интензивни грижи. Логиката на управлението ни е да концентрираме на едно място различните корпуси на лечебното заведение, посочи директорът. С преместването на Клиниката по педиатрия на малките пациенти ще се предоставят всички необходими интензивни грижи на едно място. Така създаваме всички условия да осъществим на практика идеята за детска болница, коментира Джамбазов.
Следващият проект на лечебното заведение, който ще започне до края на годината, е за многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка. Имаме проведена обществена поръчка и избран изпълнител, следва само да изтеглим заем за финансирането му от 25 млн. лева, обясни директорът. По думите му по този начин УМБАЛ "Свети Георги" ще бъде една от водещите по отношение на въздушния транспорт.
Началникът на детската клиника проф. Иван Иванов припомни дарителската кампания „За нашите деца и онкоболни“, която започна през 2018 година и провеждането на редица събития в Пловдив. Около четири хиляди деца от 21 области в страната преминават през клиниката годишно, посочи Иванов. През Спешното детско отделение годишно преминават приблизително 28 хил. деца.