Над 40 деца участваха в онлайн конкурс в памет на Васил Левски, организиран от кмета на самоковското село Бели Искър.
В центъра на Самоков се състоя награждаване по случай конкурса под надслов „Апостола на свободата – Васил Левски.“ На него присъстваха организаторът на конкурса Благовест Бичаков, наградените деца и техните родители.
Преди няколко дни кметът на самоковското село Бели Искър Бичаков обяви инициативата за конкурса. Той пусна свой видеоклип в групата във фейсбук „Забелязано в Самоков“ с правилата за участие и как ще бъдат отличени победителите. В клипа стана известно, че в състезанието могат да участват деца от първи до седми клас. Те трябваше да коментират видеото във фейсбук като публикуват как пеят песен или рецитират стихотворение, свързано с Васил Левски. Трите деца, събрали най – много харесвания, станаха победители. Това беше заложено в условията на надпреварата. 
Първото място е за Константин Янков, втората награда е за Михаела Манолова, а трето място по брой харесвания получи петгодишният Самуил, каза организаторът Благовест Бичаков.
"Идеята на конкурса е да накараме децата в този ден да си спомнят за Левски, както и да подтикнем родителите да отбележим заедно този паметен ден. Инициативата, направена по този начин, първо бе прозрачна, което бе много важно за мен. Наградите са образователни, за да може децата да научат повече за България. Такива инициативи са винаги полезни и трябва да почнем от най – малките деца, за да стигнем до най – големите. Понякога се получава така, че родителите се учат от децата си", каза за БТА Бичаков.
Той допълни, че абсолютно всички деца, участвали в конкурса, ще получат награди, които могат да вземат от зоомагазин „Чарли“, намиращ се в Самоков.