Над 16 килограма марихуана са открили и иззели служители на Районното управление на МВР в Бобов дол при операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, съобщиха от полицията в Кюстендил. Наркотикът е открит в имот в с. Големо село, община Бобов дол, представляващ множество сгради, собственост на 59-годишен мъж от Дупница. Помещенията са се ползвали преди време за птичарник, казаха за БТА от полицията.
При осъществените процесуално-следствени действия служителите открили в различни сгради и помещения зелена суха листна маса, сухи стебла с листа и съцветия по тях. Общото количество на наркотичното вещество е 16,476 кг. Видът му - марихуана, е установен с полеви наркотест, каза говорителят на полицията Катя Табачка. Тя уточни, че в имота е имало помещения, обособени като оранжерия.
Намерени са били облицовани с фолио съоръжения и пособия за производство на наркотично вещество – кварцови лампи, термометри, терморегулатори, филтри, складово помещение с резервни части за съоръженията.
Собственикът на имота е задържан с полицейска заповед, образувано е досъдебно производство за държане на наркотично вещество, с цел разпространение. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния, осъждан е. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура.