Кметът Галина Стоянова заяви, че ще предложи за почетни граждани на Казанлък кардиолога д-р Бойчо Бойчев и прокуриста на местната фирма „М+С Хидравлик“ АД Владимир Спасов. Други предложения се приемат в срок до 20 април, а право на такива имат инициативни комитети и неправителствени организации, поясни тя. Направените предложения ще бъдат гласувани от Общинския съвет в рамките на Празника на розата. По традиция избраните се награждават на тържествена сесия на празника на Казанлък - 3 юни. 
„Тази година ще упражня правото си като кмет да предложа аргументирано двама казанлъчани, които заслужават да бъдат почетени с това звание“, каза Стоянова. Тя подчерта, че д-р Бойчо Бойчев е „светило“ в областта на кардиологията и е познат не само в Казанлък, но и в цялата страна със своите специални умения, свързани с телемедицината. „Считам, че д-р Бойчев не само работи за здравето на хората с откриването на центъра за телемедицина „Чек Пойнт Кардио“ в Казанлък, но и допринася за развитието на града, защото такива съвременни медицински методи се практикуват обикновено в големите областни центрове“, каза Галина Стоянова. Тя изрази мнение, че казанлъчани дължат на д-р Бойчев уважение и благодарност, затова че е избрал да развие центъра именно в Казанлък. 
„Другият наш съгражданин, който смятам, че заслужава да бъде признат и да му благодарим, е Владимир Спасов“, каза още кметът. Тя посочи, че Спасов не е толкова популярен с медийни изяви, колкото с работата и ангажиментите си към хората, на които осигурява трудова заетост в Казанлък, както и с производството, което се рекламира и търгува по целия свят. Галина Стоянова напомни още,  че прокуристът на „М+С Хидравлик“ АД спечели конкурса "Мениджър на годината" през 2022 година. Според нея млади хора като него, които остават в Казанлък, осигуряват работни места и развиват ключови за града производства, трябва да бъдат поощрявани. „Трябва да даваме пример за младите хора, които стоят пред дилемата дали да заминат, или да останат“, коментира Стоянова. Тя припомни, че през изминалата година общината организира проект, с който представи успели млади казанлъчани, които са решили да се развиват в родния си град. „С това предложение считам, че ще продължим този проект, показвайки успелите казанлъчани, които са добър пример за всички останали“, каза още тя.