Отряд за борба с тероризма пътува към Лясковец, където психопатът Петко Савов уби полицай и рани двама при провалена акция. Има бронирани машини, районът е отцепен. 

"Авергаз Север" вече съобщи, че спира газоподаването в отцепения район, за да осигури безопасността на гражданите.

Депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов призова министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев да дойде в парламента и да даде информация случая със стрелбата Лясковец.

Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че ще се обади на министъра, за да дойде. Депутатите удължиха заседанието си до 15.00 ч. 

Междувременно главният секретар на МВР, който е на мястото на трагедията, заяви: "Образуване е досъдебно производство срещу Петко Савов за незаконно притежавано оръжие и закана за убийство. Последната е от вчера, когато е заплашил децата, че ще стреля по тях с пушка".

"В района има достатъчно полиция от добре подготвени служители. За съжаление загина наш колега, предпочитам да не коментирам повече", каза Лазаров.

Лазаров допълни, че Савов се е барикадирал в жилището си от 2010 г. От тогава до ден днешен той не е излизал от дома си.

Няма опасност за живота на ранените полицаи. Това съобщиха от областната болница във Велико Търново. Полицаите са в стабилно състояние, намират се в операционна.