Депутатите включиха в програмата си четири проекта на декларации, свързани със ситуацията в Република Северна Македония (РСМ). 
Първата е проект на декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в РСМ с вносител Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС).
Следващата е проект на декларация във връзка със ситуацията в РСМ по отношение на гражданите на страната с българско самосъзнание, внесена от Андрей Гюров ("Продължаваме Промяната"). 
Парламентът ще обсъди проект на декларация във връзка с насилието над българския гражданин Християн Пендиков в Охрид и езика на омразата срещу България от страна на антибългарски екстремисти в РСМ, с вносител Елисавета Белобрадова ("Демократична България").
Депутатите ще разгледат и проект на декларация във връзка с агресивната антибългарска истерия, разразила се в Република Северна Македония, внесен от Костадин Костадинов ("Възраждане").
Днес е първата сряда от месеца и парламентарните групи могат да правят предложения за включване в дневния ред, които се разглеждат по същество според правилника на парламента.
По предложение на "БСП за България" Народното събрание ще обсъди на второ гласуване промени в Кодекса на труда. В проекта на дневен ред по предложение на ПГ на "Демократична България" е включен проект на решение за обявяване на акт на геноцид на Холодомора в Украйна 1932-1933 г. и другите републики на бившия Съветски съюз. По предложение на ПГ на "Продължаваме Промяната" на първо гласуване се очаква да бъдат разгледани промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.