Временна организация на движението се въвежда поетапно по няколко улици в Казанлък от днес, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Промените ще се осъществяват поетапно от кръстовище до кръстовище до 17:00 часа на 12 февруари.
Затворени за движение, спиране и паркиране ще бъдат северното платно на улица "Бачо Киро" в участъка от кръстовището с булевард "Розова долина" с улица "Тонзос", както и западното платно на улица "Тонзос" в участъка от кръстовището с улица "Бачо Киро" до кръстовището с улица "Константин Величков". 
Ще бъде въведена временна организация със затваряне на южното пътно платно за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по улица „Бачо Киро" в участъка  от кръстовището с улица „Христо Ботев" до кръстовището с булевард „Розова долина". В двете посоки ще бъдат затворени и пътните платна на улица "Константин Величков" в участъка от кръстовището с улица „Д-р  Стамболски" до кръстовището с улица „Тонзос". Поетапно ще бъде ограничено движението в двете платна и на улица „Братя Миладинови" в участъка от кръстовището с улица „Константин Величков" до кръстовището с улица „Кенали".
Ще бъде въведен временен режим на движение на пътни превозни средства по обходни улици към съществуващата улична мрежа в Казанлък. 
Поетапните промени в движението се налагат във връзка с изпълнението на проект на „Водоснабдяване и канализация" (ВиК) ЕООД – Стара Загора за временна организация и безопасност на движението по реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на град Казанлък, уточняват от администрацията. Както БТА съобщи, дейностите по проекта на ВиК в Казанлък започнаха през март 2022 г., а крайният срок за приключването им е до май т.г.