Огромна работа -като количество и качество, е извършена от целия екип на Министерския съвет и от всички служители по министерства и агенции, заяви в своите заключителни думи служебният премиер Гълъб Донев на отчета на правителството за последните близо шест месеца.
Накрая сме на своя мандат, но докато представяхме отчета, навън бурният вятър откачи едно парче ламарина от покрива на Министерския съвет, съобщи Донев. Той каза, че се е намесил екип на пожарната, който е отстранил проблема. "Вероятно ще чуем хапливи коментари, затова че сме се хвалили три часа и 10 минути, докато вятърът едва не е отвял покрива на Министерския съвет", посочи Донев. По думите му това не са хвалби, а реални резултати и факти. "Вероятно ще чуем коментари, в които ще личи досада от ясно заявената от всеки от нас убеденост и ясно изразеното усещане за работа в екип", посочи служебният премиер. Той заяви, че това е правителство на действието в екип и благодари на министрите и на служителите на министерствата и агенциите. 
На българските граждани премиерът каза да не подценяват умението на 21 души да работят в екип. "Всеки от нас знае, че когато постъпва на работа, в CV-то си записва именно тази компетентност и тази способност – работата в екип. "Но истината е, че много малко хора притежават това умение", каза още Гълъб Донев.