Тазгодишните коледни базари в Павел баня събраха сумата от девет хиляди и 403 лева, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Събраните средства от 11-те дни, в които се провеждаха благотворителните инициативи, бяха преброени от организаторите в присъствието на заместник-кметовете Милена Кавръкова и Йордана Енева.
Както БТА информира, благотворителният базар „Семейчовци“ се организира с подкрепата на Община Павел баня от 2016 година насам, като всеки път се избира различна кауза, за която да бъдат дарени събраните средства. Тази година целта на базара беше да се подпомогне местната администрация за изграждане на покривна конструкция на лятната сцена в центъра на града. В продължение на три дни в рамките на базара се състоя и кулинарната изложба „Коледна трапеза“, в която участваха училища, местният бизнес и Общината, както и граждани на Павел баня. Някои хотелиери и ресторантьори се включиха в базарите не с пряко участие от ястия и специалитети, а директно дариха парични средства в кутията на “Семейчовци”, посочват още от администрацията.  
“Щастлив съм, че павелбанци бяхме единни и показахме, че заедно можем да направим повече, отколкото всеки поотделно. Тази година “Семейчовци” решиха чрез коледния си базар да подпомогнат Общината в осигуряването на средства за изграждане на покривна конструкция на лятната сцена и придобиването ѝ на изцяло нова визия. Същото направиха и останалите участници в коледните базари. И всичко това не е защото в Общината нямаме средства да реализираме инициативата по покриване на сцената, а защото заедно винаги можем да постигнем повече”, коментира кметът Иса Бесоолу, цитиран от общинския пресцентър. Той изказва своята благодарност към всички, които са участвали в коледните благотворителни базари, както и на всички, които са дарили средства.
Освен благотворителните базари в град Павел баня, такива се състояха и във всички населени места в общината, а събраните средства са насочени към реализиране на различни инициативи, напомнят още от администрацията.  “Благодаря на кметствата, на читалищата, на пенсионерските клубове, детските градини и училищата в павелбанските села за тяхната ангажираност и проявена отговорност да организират и проведат коледни си базари. Показаха, че са единни и че коледният дух наистина завладява всекиго”, допълва Бесоолу и пожелава на всички весело посрещане на Новата 2023 година.