"Интер Експо Център" е реализирал 18 изложения през 2022 г. с участието на 1461 изложители, посетени от над 61 000 души от 23 държави. Проведени са общо 113 съпътстващи събития в рамките на изложенията. Това съобщават от изложбения център за дейността си през годината. 
В началото на годината желанието на икономическите сектори за бизнес срещи на живо бе осезаема, причината за което е дълго продължилата онлайн комуникация преди това, коментират от "Интер Експо Център". Оттам отчитат висок интерес за участие и посещения веднага след обявяването на датите за първите две изложения за 2022 г. - Международното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ) и #RetailShow.
Посетители на изложенията бяха представители на ресторантьорския, хотелиерския и туристическия бранш, специалисти и заети в ритейл индустрията.
Сред изложителите са производители, дистрибутори, доставчици на професионално кухненско оборудване, оборудване и обзавеждане за магазини, храни, софтуер, посочват от изложбения център. Отбелязват и проведения паралелно кулинарният форум GastronomiX. 
За нуждите на строителния бранш и близкия диалог с него Архитектурно-строителна седмица в "Интер Експо Център" увеличи мащаба си, включвайки и пилотното издание на "АТЕСТ Експо", събрало едрогабаритни машини от най-висок клас, благодарение на усилията на Асоциацията на търговците на едра строителна техника, посочват от изложбения център.
Паралелно със строителния сектор, от 30 март до 2 април, в "Интер Експо Център" се събраха и представителите на мебелния сектор, посещавайки изложението "Експомебел", което беше първото събитие от подобен мащаб за бранша от няколко години насам.
В началото на април изложбеният бранш се съсредоточи върху вината и спиртните напитки, отчитат още от "Интер Експо Център". На изложението Wine&Spirits Show повече от 100 компании представиха висок клас алкохолни напитки, български  и чуждестранни вина, крафт бира. Изложението, което е изцяло нов формат за бизнес и контакти с водещи производители и вносители от бранша, привлече вниманието на ресторантьори, хотелиери, бармани, сомелиери, ритейлъри, представители на кетъринг фирми и рекламния сектор, ивент мениджъри.
В Интер Експо Център се състоя и индустриалното изложение "Техномебел" - за материали, машини и оборудване за дървообработване и мебелно производство, организирано от изложбения център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). Форматът събра представители на компании от България, Балканите, Източна и Западна Европа. 
Знаковото изложение за медицинския сектор "Булмедика/Булдентал/Дерма & Eстетика" за 56-и път изгради бизнес среда за иновации, нови контакти и надграждане на знанията в разработването и прилагането на нови методи за превенция и лечение, изтъкват от "Интер Експо Център "за проведеното изложение.
През изминалите две години "Интер Експо Център" съхрани първостепенното индустриално изложение MachTech&InnoTech, посочват още от изложбения център.  На повече от 10 000 кв. м., в четири изложбени зали, над 130 изложители от България и чужбина представиха световни брандове от машиностроенето и роботиката и автоматизацията на процесите. Съпътстващата програма предложи интересни за бранша лекции и презентации, състоя се и международна конференция, с акцент върху проблемите в образователния сектор и взаимодействието с бизнеса в ерата на дигитализацията, отбелязват от "Интер Експо Център". 
В изложбения център се проведе и водещият форум за хранително-вкусовия сектор "Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк". Изложенията събраха над 350 компании от три континента. За втора поредна година форматът се състоя в симбиоза с провеждането на единственото изложение за рекламната индустрия у нас – COPIS.
От 20 до 23 октомври в "Интер Експо Център" се проведе първото изложение за дрон-, антидрон технологии и безпилотни машини на Балканите, организирано от изложбения център и Консорциум Международно дрон изложение. На него участниците представиха над 80 световни бранда и изцяло български разработки.