Президентът на Гана Нана Адо Данква Акуфо-Адо връчи първа награда на 200 младежи за участие в програмата за награди към президентството, предаде за БТА ганайската агенция ГНА. 
Програмата има за цел да подпомогне развитието на младите хора и да ги ангажира с доброволческа дейност. 
Тя няма състезателен характер. Нейната основна цел е да помогне на младите хора да открият потенциала си в различни области и да намерят изява в международен план. Програмата е отворена за младежи от 14 до 24 години независимо от техния произход и социално положение.
Президентът е неин главен спонсор. 
На церемонията по връчването на наградите в Акра президентът Акуфо-Адо поздрави първенците и призова нацията да ги подкрепи, за да се превърнат в отговорни възрастни.
Той призова победителите да използват наученото през последните месеци, за да решат проблемите в своите общности.
Президентът отбеляза, че трябва да се даде власт на иновативните и предприемчиви млади хора, които имат невероятен потенциал да решат много проблеми на местно ниво, ако им се предостави стабилна платформа за взаимодействие.
"Младите хора са незаменима и все още недостатъчно използвана сила в борбата с бедността и неравенството в световен мащаб. Тяхната енергия, страст и кураж да оспорват статуквото са необходими при идентифицирането и разрешаването на сложни проблеми в глобален мащаб. Тяхната интуиция заслужава внимание", заяви той.
Той призова младежите да се възползват от възможностите, които предлага водещата програма на Гана "Ю старт" (You start) в сферата на бизнеса, за която са заделени 10 милиона ганайски седи (около 1 056 000 евро) в подкрепа на младите ганайци, които искат да започнат свой собствен бизнес или да подобрят вече съществуващ.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с ганайската агенция ГНА.)