На лицата, притежаващи дългоцевно нарезно оръжие за спортни цели, се разрешава придобиването, съхранението, носенето и употребата на супресори за него, след получаване на разрешение за придобиване по съответния ред. Народното събрание прие на второ гласуване промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Съответствието с техническите спецификации, определени в приложение № 5, гарантира, че предупредителните и сигналните оръжия не могат да бъдат преработени така, че да произвеждат изстрел с куршум или снаряд чрез действието на взривно вещество, и се удостоверява със сертификат от производителя, заедно със сертификат за съответствие, издаден от Института по отбрана "Професор Цветан Лазаров" на Министерството на отбраната.
За издаване от Института по отбрана на сертификат за съответствие лицата, които произвеждат в България, както и лицата, които едновременно допускат за свободно обращение и освобождават за потребление на територията на Република България предупредителни и сигнални оръжия, предоставят на института и сертификат от производителя, че продуктът е произведен в съответствие с техническите спецификации, гласуваха депутатите. Когато институтът установи, че образците за изпитване не съответстват на техническите спецификации, предоставя информация за вида, модела, калибъра, производителя, вносителя и годината на производство на Националната точка за контакт, която се създава в Главна дирекция "Национална полиция" на МВР.