Американският производител на електрически автомобили Ривиан (Rivian) отвори първия си офис в Европа - технологичен център в Белград, в който ще бъдат назначени 200 инженери, съобщи сръбската редакция на сайта Ен 1. На откриването присъства президентът на Сърбия Александър Вучич, който каза, че идването на Ривиан в Сърбия е от особено значение и че за пристигането на този инвеститор се работи от година и половина.
„Сърбия е единствената в Европа, която е направила това. След САЩ и Канада Ривиан отвориха център само в Сърбия. Това е нещо, за което живеете и за което работите и се борите. Тук видях мотивирани млади хора, които са добре платени и които ще останат да живеят и работят тук“, каза Вучич
Той добави, че с всяка следваща година икономическото сътрудничество между Сърбия и САЩ расте и тази година външнотърговските отношения ще стигнат до 1,4 милиарда долара, което е с 33 процента повече от миналата.
Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил каза, че се радва, че „такава прекрасна компания така добре се вписва в сръбската култура, буквално както бюрек и йогурт“.