Специалната прокуратура на Република Косово съобщи, че косовар от сръбска националност, Г.М., е арестуван днес като заподозрян за военни престъпления в Косово, по-специално за клането в Дубрава през май 1999 г. Това предаде за БТА агенция КосоваПрес.
По информация на Специалната прокуратура на Косово в рамките на разследването на убийствата и малтретирането на затворници в затвора в Дубрава по време на войната в Косово е издадено решение за разширяване на разследването срещу подсъдимия Г.М. поради основателното подозрение, че е малтретирал физически затворниците от този затвор, както и че е участвал в убийството на голям брой затворници през май 1999 г.
„По искане на Специалната прокуратура, съдията по предварителното производство на Специалния отдел на Основния съд в Прищина наложи на обвиняемия Г.М. задържане за срок от един месец“, се казва в съобщението.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)