Нова сензорно-моторна стая за деца със специални образователни потребности беше представена днес в Комплекса за социални услуги в Ямбол. Обзавеждането за терапевтичната стая е на стойност над 8000 лева. Сумата е дарение от строителна фирма и от ямболския клуб „Инър Уийл“.
Присъстваха заместник-кметът на Ямбол Васил Александров, президентът на ямболския „Инър Уийл“ клуб – Делка Амуджиева, представителят на строителната фирма „ABC Инжинеринг“ и член на клуба – Радостина Георгиева, директорът на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни – Димитринка Илева, служители на социалните служби, психолози и родители.
Сензорно-моторната стая е изградена преди два месеца. Шестгодишният син на Нина Иванова е сред първите ѝ посетители. По думите на майка му стаята е изключително полезна за децата със специфични потребности. „Прогресът е налице, изключително съм благодарна, че съществува такова място“, каза Иванова и добави, че за съжаление, все още са твърде малко подобни стаи в страната.
В комбинираната стая се провежда терапия за деца със зрителни и слухови нарушения, както и такива с двигателни затруднения. Особено полезна е за децата в аутистичния спектър, обясни Милена Алексиева, пихолог, социален педагог и директор на Центъра за обществена подкрепа „Усмивка“ към Комплекса за социални услуги за деца и възрастни.