След като бяха събрани над 30 тона отпадъци в местността Кална нива край малкотърновското село Бръшлян, акцията по почистването на Природен парк „Странджа“ от нерегламентирани сметища, образувани от мигрантския поток, ще продължи – този път в близост до граничната бразда в района на Малко Търново, съобщи кметът на общината Илиян Янчев пред БТА. 
„Очакваме времето да се пооправи, защото не е спирало да вали от два дни. Трябва да пазим планината и природата, трябва да пазим Странджа жива. Не искам някой да ни ръкопляска. Това просто трябва да се направи. Можем да го направим и го правим. По време на почистването в местността Кална нива се включиха много хора, включително директори, заместник-директори, всички събираха заедно отпадъците. Ето това обединение ни е нужно. Искам, когато сме заедно, да сме заедно, без много да се тръби“, каза кметът на Малко Търново. 
Припомняме, че в акцията в местността Кална нива се включиха служители община Малко Търново, горското стопанство в града, дирекцията на Природен парк „Странджа“ и доброволци.
По думите на Янчев, набелязаните местности за почистване към момента са три. Той вече е провел разговори с областния управител на област Бургас проф. Мария Нейкова и представители на Министерството на околната среда и водите, за да се осигурят допълнително жива сила и техника, с която отпадъците да бъдат извозвани.