Контузеният капитан на националния отбор на Саудитска Арабия Салман Ал-Фарадж е аут от Световното първенство след като селекционерът Ерве Ренар го освободи от лагера на тима, съобщиха от Футболната федерация на Саудитска Арабия.
Ал-Фарадж се контузи в края на първото полувреме на историческата победа с 2:1 над Аржентина в първия мач на Саудитска Арабия на турнира във вторник. Той напусна стадиона с патерици, а Ренар каза, че не очаква той да участва в оставащите мачове до края на турнира.
„Ерве Ренар даде разрешение на капитана на отбора Салман Ал-Фарадж официално да напусне лагера на отбора след преценката на медицинския екип, че той повече няма да има възможност да играе", се казва в изявление на националната федерация в Tуитър.
Саудитска Арабия загуби с 0:2 от Полша в събота и има 3 точки, колкото и Аржентина, докато Полша оглавява групата с четири, а Мексико е на последно място с една точка.
Саудитска Арабия трябва да победи Мексико в последния мач от групата в сряда, за да си осигури класиране за осминафиналите, независимо от изхода на мача между Полша и Аржентина.