Американска търговска камара в България и нейни членове събраха 64 000 лева по време на традиционната Благотворителна вечеря по повод Деня на благодарността на САЩ, съобщиха от Камарата. Събитието се състоя на 22 ноември с основна цел да изкаже благодарност към членове и партньори на Камарата и да набере средства в помощ на две каузи: "Готови за успех" – стипендиантската програма, която подпомага сираци и полусираци (ученици и студенти) с висок успех и Фонд за подкрепа на пострадали от домашно насилие жени, който работи с организации предоставящи закрила в защитени жилища, както и юридическа, психологическа и социална подкрепа, за да могат жените и техните деца да започнат нов живот.
Събитието посрещна 200 гости – членове и партньори – в София Тех Парк за пръв път от 2019 г. като израз на благодарност към членове и партньори за съвместните постижения и общ успех през изминалата година, да се уважи американската семейна традиция и да се съберат средства за традиционно подкрепяните каузи.
"Позволете ми да благодаря на нашите членове за тяхната отдаденост да са горди и лояни членове на Американска търговска камара в България. Преди месец ние отличихме най-активните от тях в нашите проекти и дейности. Днес моята лична благодарност и тази на нашия Борд е за всеки един от вас – с членството си в нашата камара, Вашите компании я правят по-силна! Работейки заедно, ние можем да променим за добро бизнес средата у нас, нашите компании и обществото", каза пред аудиторията Оливие Маркет, президент на Камарата.
"За мен е чест и привилегия да съм част от такова значимо традиоционно събитие, чрез което нашата организация благодари за усилията и приноса на нашите общност и приятели, и с което събираме средства за хора в нужда. Чувствам се задължен и вдъхновен да поема щафетата и да развия този проект на следващо ниво", каза пред гостите Иван Михайлов, главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България.
Специален гост на събитието бе Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, която сподели пред гостите: "…Независимо от предизвикателствата от отминаващата година, аз съм благодарна за много неща: за моето семейство, за многото приятелства, които започнах през тези над три години, през които съм в България и за изключителната сила и издържливост на отношенията между България и САЩ".