За десета поредна година, тази вечер, ще се състои Благотворителен бал на юристите, част от който са Националните награди за правосъдие. Събитието се организира от Балканската Медийна Асоциация, с подкрепата и помощта на Международния Адвокатски Съюз, адвокатските колегии от цялата страна, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените адвокати, Асоциация на синдиците в България.
Cъбитието е в подкрепа на за деца с увреждания, а тази година и за инвитро процедури на семейства с репродуктивни проблеми. Над 150 000 лева дарения са преведени по дарителските сметки на децата през годините. Известни художници предоставят творби, които да се разиграят на търг, в помощ на нуждаещите се. Тази година свои произведения ще дадат Танер Мерт, Иван Яхнаджиев, Николай Янакиев, Елеонора Бакалова, Николай Панайотов, академик Георги Чернев, Владислава Червеняшка и Иво Константинов, Цвети Савова, адв. Румяна Недялкова.
Заслужили юристи ще бъдат наградени тази вечер в категориите – "Адвокат", "Съдия", "Прокурор", "Нотариус", "Кантора", "Медиатор", "Синдик", "Дело", "Млад юрист", "Правосъдие зад граница", "Сделка", както и Гран при за цялостен принос в правосъдието.
Проф. д-р Красимира Средкова, която посвещава близо 50 години на трудовото право, тази година е носителката на голямата награда за цялостен принос в правосъдието. Носители на Гран при през годините са били Еньо Комитов, професорите Александър Янков, Васил Мръчков, Огнян Герджиков, конституционните съдии Константин Пенчев, Атанас Семов и други.