След масово нападение с нож, извършено преди седмица, чуждестранните посолства в Рейкявик предупреждават своите граждани да бъдат предпазливи, когато се движат из исландската столица, съобщи ДПА.
Полицията в Рейкявик подозира, че конфликт между улични банди стои в основата на нападението на 17 ноември, когато група от 27 души извърши нападение с ножове срещу трима мъже в нощен клуб. Правоохранителните органи предупредиха, че има слухове за ответна атака, с цел отмъщение, през този уикенд.
Посолството на САЩ в Исландия призова своите граждани да отбягват многолюдни места и да следят новинарските емисии. "Ако сте свидетели на необичайна активност, трябва незабавно да напуснете района", се казва в изявление на американското посолство.
Посолството на Великобритания публикува предупреждение във "Фейсбук". "В последно време има няколко нападения с нож, свързани с улични банди, в нощни клубове в центъра на града. Бъдете бдителни, вземете разумни предпазни мерки и избягвайте да оставяте ценни вещи наоколо", се казва в британското изявление.
Говорител на германското посолство в страната заяви, че е в контакт с местата полиция и координира действията си с исландските власти.