За осма поредна година на Велики четвъртък Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан извърши ритуала "умиване на нозете" на 12 свещеници и миряни по време на службата в катедралния храм "Св. Николай Мирликлийски Чудотворец“. Той отслужи Велик маслосвет и света Василиева литургия. Te символизираха дванадесетте апостоли на Исус Христос, а умиването на нозете - стореното преди две хилядолетия от Спасителя по време на Тайната вечеря.
Както БТА писа ,на Разпети петък, 3 май, когато се изнася Христовата плащаница, владиката ще служи в митрополитския храм “Св. Димитър“ в Стара Загора, а опелото Христово ще бъде в храма “Св. Въведение Богородично“. 
На Велика събота митрополит Киприан ще служи в храм "Св. Троица". През деня в околиите от епархията ще бъде раздаден Благодатният огън, който се пази в храм "Успение Богородично" в Казанлък. Точно в полунощ Старозагорският митрополит ще възвести Христовото Възкресение, след което ще отслужи Пасхално богослужение в катедралния храм "Св. Николай". 
В празничния ден ще бъде извършена и служба по време на която се чете св. евангелие на различни езици. От 15:00 до 17:00 ч. дверите на Митрополитския дом ще са широко отворени за всички епархиоти.
 На 6 май, Светли понеделник, когато църквата почита и св. Георги Победоносец, митрополитът ще служи в манастирския храм-паметник "Рождество Христово", а на Светли вторник - в Девическия манастир "Св. Николай" в Мъглиж.