"Очаквам срещата с русенските читатели повече от всяка друга. Смятам, че романът "Сърце" ще бъде усетен най-пълноценно именно от тях. И не само защото те са в близост до Поломието, където се развива действието в книгата, и познават местата, из които криволичат съдбите на героите, но защото в Русе културата на духа е на много високо ниво. Тук няма как да водиш и "най-обикновен" разговор с някого, без да направиш препратка към музика, история, природа, архитектура или литература. Смятам, че духът, посят тук от стари времена, има своите пазители и днес. Очаквам ги на срещата!". Това каза специално за "Утро" ден преди гостуването си в Русе Виктория Бешлийска, която днес ще представи новия си роман "Сърце".

Срещата с писателката и издателите й от "Софтпрес" ще започне тази вечер в 18 часа в зала "Европа" на Доходното здание. Този тандем вече роди един бестселър - романа "Глина", който бе сред финалистите в последното издание на конкурса за националната литературна награда "Елиас Канети" в Русе. По всичко личи, че "Сърце" също ще бъде сред фаворитите не само т този, а и в още много литературни конкурси.

"След успеха на "Глина" идва новата и дългоочаквана от читателите книга, свързана с русенското Поломие, Червен, скалните църкви и манастири, местните легенди и несломимата духовност на хората по тези земи", разпалват любопитството издателите.