Община Болярово възнамерява да закупи мини моторни снегорини. Готовността за действие в усложнена зимна обстановка на територията на крайграничната община ще бъде обсъдена на заседанието на Общинския съвет на 25 ноември, съобщават от пресцентъра на местната управа.
В същия ден ще заседава и Щабът за координация на неотложни аварийно-възстановителни работи при бедствия и аварии. В него ще участват представители на Областното пътно управление в Ямбол и на фирмите, които ще поддържат републиканската и общинската пътна мрежа в Болярово.
Средствата за снегорините са предвидени с актуализация на бюджета, предложена от кмета Христо Христов. Сред промените в бюджета са и средства за енергийна ефективност на общински сгради и на детската градина в село Стефан Караджово.
Както съобщи БТА, на предното си заседание местният парламент в Болярово реши, че с пари от общинския бюджет ще покрие разходите на сдруженията на собственици за обследване и технически паспорти на сградите по новата програма за енергийна ефективност.