Поредна изложба подреди в Монтана 83-годишният художник Тодор Деков. Този път той показва картини от красиви места в България, видени през неговия поглед, а също скулптури и кукерски маски. В картините на Деков оживяват Боженци, Копривщица, Широка лъка, Белоградчик, Монтана и т.н.
За БТА Тодор Деков сподели, че черпи вдъхновение за творчеството си от живота и красотите на България. Местата, които е посетил в последните години, е нарисувал през миналата зима и показва сега.  
Деков има много изложби, като първата от тях е през 1964 година. Освен картини, скулптури и маски, Тодор Деков рисува и карикатури на политици, дипломати и други известни личности. Посветил е по един цикъл с карикатури на повечето правителства, управлявали България след 1989 година, като особено внимание обръща на правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски – цикъла „Дойде му времето“.  Негови изложби са били експонирани в кулоарите на парламента, в музея на хумора и сатирата в Габрово и на много други места.