Конференцията “Дигитализация и социални неравенства” ще бъде открита днес, от 10:00 ч., в столицата. Това информират от Българската академия на науките (БАН) в своята интернет страница.
Форумът е организиран от Института по философия и социология при БАН (ИФС-БАН) и Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“. Той ще се състои в хибриден формат - в зала “Триадица 2” на Гранд хотел София и чрез онлайн платформата ZOOM.
Модератор на събитието е Саша Безуханова, председател на Българския център на жените в технологиите и на MOVE.BG. Конференцията ще бъде открита от Норберт Бекман-Диркес, директор на Фондация “Конрад Аденауер” в София, ръководителя на ИФС-БАН проф. дсн Емилия Ченгелова и проф. д-р Ергюл Таир, научен секретар на БАН в направление “Човек и общество”.
Във форума ще бъдат обсъдени въпроси като социалния и икономически ефект на дигиталната трансформация, резултатите от технологичната промяна по отношение на качеството на трудовите умения, въздействието на медийната грамотност спрямо третото ниво на цифрово разделение, българския път в дигиталното включване. В рамките на събитието ще бъде обсъдено как да се направи секторът на ИТ по-включващ по отношение на жените. /ИРС