Гербът на родопската община Крумовград предстои да бъде отпечатан върху пощенска марка, каза за БТА кметът на общината Себихан Мехмед. 
По думите ѝ вече са се свързали с общинското ръководство от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като се очаква до края на годината да се състои и церемония по валидиране на пощенската марка, с участието на ресорното министерство и "Български пощи".
Гербът на община Крумовград включва бял кон, над който има клон на топола и зидова корона от три кули. Символите са събрани в щит в испански вариант и са на зелен фон. Той е приет в настоящия си вариант с решение 412 на общински съвет от декември 1998г.
„Екипът, изработил герба на общината, е едно сдружение с нестопанска цел – "Българска хералдика", правило и герба на България. Още при създаването си е наречен „говорещ герб“, защото обединявал в себе си всички местни забележителности, касаещи община Крумовград.“, разказа кметът Себихан Мехмед. Тя обвърза и всеки един символ в него с конкретика. Белият кон е символ на кушиите, които са се случвали по онова време в Крумовград. Тополовите листа, показващи тополите край река Крумовица, покрай които са се случвали конните надбягвания. Короната с три кули показва наличието на крепости в региона, една от които е и проучваната през настоящата година край с.Храстово, и не на последно място – зеленият фон. Той олицетворява тютюнопроизводството, което е било основен поминък на територията на община Крумовград.
Заедно с герба на Крумовград, валидиран като пощенска марка ще бъде и гербът на община Сливен, част от второ пощенско-филателно издание. Първото е било с включени гербовете на общините Хасково и Бургас.