Министърът на икономическото развитие на Черна гора Горан Джурович каза, че страната му е отворена инвестиционна дестинация за британските компании и има голям инвестиционен потенциал в различни сектори, предаде черногорската агенция МИНА.
„Бихме искали да видим колкото се може повече британски инвеститори в Черна гора, тъй като това е страна с огромен инвестиционен потенциал в много сектори“, каза Джурович при срещата си с търговския пратеник на британския премиер за Западните Балкани Мартин Викърс .
Джурович изрази увереност, че Британският бизнес клуб, открит тази година, спомага за установяване на по-тясно сътрудничество и насърчава британските бизнесмени да осъществят своите бизнес идеи в Черна гора.
Викърс каза, че Великобритания е готова да установи по-тясно сътрудничество и отношения с Черна гора във всички области, потвърждавайки, че британските инвеститори се интересуват от Черна гора като инвестиционна дестинация.
Той съобщи, че бизнес делегация от Великобритания ще посети Черна гора, за да се запознае по-добре с инвестиционния климат и възможностите за бизнес в страната.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)