Семестриални стипендии по програмата на Община Бургас "Успешни студенти" ще получат 41 бургаски студенти. Трийсет и един от тях са студентите с отличен успех, а десет са тези с успех "много добър", обясни за БТА Радостин Рачев от пресцентъра на Община Бургас.
За общинската семестриална стипендия са кандидатствали 126 студенти, информираха от общината. Студентите, които са одобрени за стипендията, следват в трите бургаски висши учебни заведения - Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Бургаски свободен университет и Национална художествена академия - Бургас.  Изплащането на семестриална стипендия „Успешни студенти“ ще се извършва от съответния университет, в който се обучава студентът.
Програмата за финансов стимул, която е насочена към бургаски студенти в редовна форма на обучение и успех от и над 5.00, е по идея на кмета Димитър Николов. 
Целта на общинската програма за студентски стипендии е задържане на младите хора в града, повишаване на мотивацията им за учене и развитие, подпомагане реализацията им на пазара на труда и осигуряване на квалифицирани кадри за най-търсените специалности.
Програмата "Успешни студенти" стартира преди три години.