Благотворителен базар в Силистра ще събира средства за закупуване на обзавеждане за Кризисния център за жертви на домашно насилие в града. Събитието ще е на 10 и 11 ноември, съобщи за БТА британката Бернадет Легет, която от години живее в Силистра и е инициатор на благородната кауза. Голяма част от стоките в базара са изпратени от нейни приятели от Англия.
Благодарение на британката и нейни сънародници, живеещи у нас, социалното заведение наскоро получи като дарение гардероби и хладилник.
„Аз и съпругът ми стартирахме благотворителната си дейност преди 13 години за Дома за деца, лишени от родителски грижи, след като той беше закрит трябваше да си намеря други каузи. Когато съпругът ми почина миналата година, започнах да помагам на Кризисния център. Всички можем да работим заедно, за да постигнем по-добър живот за тези, които са по-малко щастливи от нас“, каза за БТА Бернадет Легет.
Базарът вече се превръща в традиционен и се провежда всеки месец. През септември и октомври със събраните средства бяха закупени осем легла и матраците към тях, както и друго обзавеждане за нуждите на центъра.
Социалното заведение се нуждае още от два телевизора, шкафове за съхранение на спално бельо, кухненска маса и столове, както и от два климатика.