Окръжната прокуратура в Търговище обвинява И.И. (41 г.) от село Горско Абланово, община Опака, опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив. Това е престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 12, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 18 от НК, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.
Мъжът е задържан, предстои срокът на задържането му да бъде удължен с постановление на наблюдаващия случая прокурор до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. 
Вечерта на 28 октомври т.г. двамата мъже се намирали в питейно заведение в селото. Между тях възникнал скандал, който прераснал във физически сблъсък. И.И. извадил нож и нанесъл с него няколко удара на 44-годишния си съселянин. Пострадалият е настанен за лечение в болницата в областния град, с опасност за живота. 
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои в съда да бъде внесено за разглеждане искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия – „задържане под стража“.
Както БТА писа, в първата половина на октомври, 49-годишен мъж уби своя съселянка в поповското село Славяново. Мотивът бе грабеж – от 60-годишната жертва са откраднати около 15 000 лева, част от които часове след убийството са проиграни в казина в Търговище и в Попово.