Парламентът ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев относно дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет във връзка с наводнените села в Пловдивска област през месец септември тази година - проведени заседания, взети решения и отпусната помощ. Това е първа точка за днес в приетия дневен ред на Народното събрание.
Изслушването е по предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
Очаква се депутатите да гласуват и състава и ръководството на Комисията по конституционни въпроси и на Комисията по правни въпроси. В сряда парламентът раздели Комисията по конституционни и правни въпроси на две отделни. Решението следва да бъде обнародвано днес в Държавен вестник, след което депутатите могат да пристъпят към избор на състав и ръководство на двете комисии.
В програмата е предвиден и редовен парламентарен контрол. В него ще участват вицепремиерите Лазар Лазаров и Иван Демерджиев, както и служебните министри Росица Велкова, Димитър Стоянов, Иван Шишков, Сашо Пенов, Велислав Минеков, Явор Гечев, Росен Христов и Георги Тодоров.