Общинският съвет в Пловдив разреши на общината да тегли нов заем в размер на 24 милиона лева за довършване на ремонтите на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив", като съветниците поискаха гаранции, че новата сума ще е достатъчна за довършването на двата спортни обекта.
Средствата ще бъдат разпределени по равно и с тях спортните съоръжения ще бъдат завършени с четири трибуни и козирка. Сумата ще се прибави към другите 37 милиона лева, които бяха отпуснати от правителството на Бойко Борисов.
Заместник-кметът по финанси и стопански дейности Величко Родопски обясни, че до този момент за "Христо Ботев" са изразходени 17 милиона. Извън заема, общината е планирала да покрие със собствени средства остатъка от 14 милиона лева, необходими за строителството. За стадиона на "Лаута" са вложени 4,7 милиона лева
Независимият общински съветник Слави Георгиев е изчислил, че строителството на стадион "Локомотив" е поскъпнало със 123 на сто, а за стадион "Христо Ботев" - с близо 60 процента.  Общинските съветници Атанас Узунов и Стефан Послийски препоръчаха в бюджета за следващата година да се предвидят средства и за другите два клуба - "Спартак" и "Марица", които, по думите им, отбелязват сериозни постижения през последния спортен сезон и чиито детски-юношески школи са много посещавани и обещаващи.