С празнична литургия за успехи и благополучие започва днешният Ден на Харманли, гласи афишът на Общината за отбелязване на празника. Богослужението ще се състои в в местния храм "Свети Атанасий".
Програмата продължава с тържествена сесия на Общинския съвет. На нея ще бъде връчено званието "Почетен гражданин" на д-р Златка Чанкова, която бе удостоена с него на последната сесия на органа на местното самоуправление на 24 април.
Д-р Чанкова е родена през 1953 година в Любимец. Висше медицинско образование е завършила в Пловдив. От месец ноември 2013 г. след проведен конкурс Чанкова е назначена на длъжност "Управител" на Многопрофилната болница за активно лечение в Харманли, където работи до момента. Носителка е на множества награди, пише в докладната.
Ку.минацията на деня ще бъде вечерта на централния площад "Възраждане", където Deep Zone Porject ще изнесат концерт, след който небето ще бъде озарено от фойерверки.
Дните на Харманли започнаха на 15 март с откриването на изложбата "Магията на хляба". В тяхната програмата място намериха изложби, творчески вечери, прожекция на филм, мотошоу, дефиле, спортни състезания.