Общинската комисия по безопасност на движението в Шумен ще разгледа, внесена в деловодството на администрацията, молба от граждани за обезопасяване на кръговото кръстовище пред хипермаркет в града, където при катастрофа загина 22-годишна жена. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 
От там уточняват, че останалите точки от дневния ред на заседанието на комисията, което ще се състои утре, от 14:00 часа, включват разглеждане на предложения за ограничаване на времето за престой и паркиране по улици в града, изграждане на изкуствени неравности по пътните платна в няколко шуменски села, повдигната пешеходна пътека, шумяща маркировка и др.
Както БТА съобщи, младата жена загина при катастрофа на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на бул.  „Симеон Велики“ в Шумен. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен 18-годишният водач Жечко Кюркчиев, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на 22-годишното момиче и до телесна повреда на друга жена. Веднага след пътното произшествие гимназистът бе тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици отчете положителен резултат. При разглеждането на мярката за неотклонение от Шуменския окръжен съд бе представен химически анализ на взетите биологични проби, които не са показали наличие на забранени вещества. В съдебната зала тогава бе съобщено, че 18-годишния Кюркчиев е управлявал с 93,8 при разрешени 50 километра в час, но тепърва предстоят множество експертизи по делото. 
Кръговото кръстовище в Шумен, където при катастрофа загина младата жена, не отговаря на нормите. „В разглежданото кръгово вътрешният диаметър е 10 метра, или шест метра по-малък от нормативно изискуемия“, според експертно мнение на Европейския център за транспортни политики. 
Кметът на Шумен Любомир Христов каза пред журналисти на 6 октомври, че ще предложи на заседание на общинската Комисия по безопасност на движението в района на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“ да се постави стационарна камера, с която да се контролира скоростта на движение. "Констатацията на служители на полицията е, че това не е натоварено кръгово кръстовище, там няма тежки пътни произшествия. Откакто е в експлоатация, катастрофите са девет, на кръговото кръстовище на Руски паметник са много повече“, отбеляза на 6 октомври Христов. Тогава той припомни, че "когато започна проектирането на двете кръгови кръстовища на булеварда, които са дарение, извикахме специалисти, проектанти. Казаха, че отговаря на всички изисквания и го изградиха, а ние сме се доверили изцяло на тях". Ако трябва, ще ги извикам да защитят това, което са проектирали“, каза още Христов.