За десета поредна година авторитетният бизнес конкурс "Най-добра българска фирма на годината" ще отличи най-успешните български компании по инициатива на Fibank (Първа инвестиционна банка). Това ще стане днес – 18 октомври, на церемония от 19:00 часа в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 в София, съобщиха организаторите.
Целта на конкурса е да насочи общественото внимание към добрите бизнес примери и да докаже, че в България има успешни компании на световно ниво. Експертно жури ще отличи компаниите, които са със стабилен растеж, показват възможности за справяне в криза и в силно конкурентна среда, имат капацитет за навлизане на нови пазари, развиват успешни стратегии и прогресивни бизнес идеи и успяват да наложат своята търговска марка.
Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.
В средата на септември организаторите съобщиха, че е завършило подаването на кандидатури за бизнес конкурса, като над 300 малки, средни и големи фирми от различни браншове от страната участват в надпреварата.
Категориите, в които компаниите се състезават, са: "Микро и малка фирма", "Средна и голяма фирма" и наградата за женско предприемачество "Най-успешна българка в бизнеса". Всяка година чрез онлайн гласуване се присъжда и специалното отличие "Фирма на публиката".