Маргарита Хранова и Орлин Горанов ще представят тази вечер в Пловдив „Златните песни от „Златният Орфей”. Концертът е с оркестъра на Държавна опера - Бургас и ще се състои на сцената Военния клуб (ДНА).
Проектът е създаден за ценителите на вечните родни поп песни, които вълнуват поколения българи и продължават да звучат актуално и днес. Идеята е да прозвучи отново на живо пред слушателите песенното творчество от фестивала "Златният Орфей", който е емблематичен за България и заема достойно място в съкровищницата на европейската култура, посочват създателите на проекта.
Публиката ще чуе незабравими песни като "Заклинание", "Делфините", "Песен моя, обич моя", "Повей, ветре", "Надежда", "Джулия", "Се ла ви", "Нека да е лято", "Закъснели срещи", "Една българска роза", "Хора и улици", "Бяла тишина".
Орлин Горанов и Маргарита Хранова ще бъдат солисти на оркестъра на Държавна опера – Бургас под диригентството на маестро Левон Манукян - автор и на оркестрациите. Идеята, сценарият и мултимедията са дело на Юлия Манукян.
Концертът „Златните песни от „Златният Орфей” тази вечер в Пловдив ще започне от 19:00 часа.
БТА е медиен партньор на музикалното събитие.