Вернисажът „Светът е сума от събития“ - поетична фотоинсталация на ФотоФабрика и УниКредитАрт - София, ще открие на 11 октомври в 18 ч втория литературен фестивал „Писмените съкровища на Долен Дунав“, съобщиха вчера от Регионална библиотека „Любен каравелов“, която е организатор на форума. В богатата програма са включени две творчески срещи. На 12 октомври в 17,30 ч поетът и драматург Стефан Цанев ще се срещне със своите почитатели в зала „Заседателна“, а на 14 октомври в 16 ч младата детска писателка Петя Кокудева ще чете свои приказки на малките читатели в „Библиотечко“. На 13 и 14 октомври от 14,30 ч в зала „Заседателна“ Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия ще представи социалната медия Panodyssey, където могат да публикуват творбите си професионални и непрофесионални писатели, журналисти, блогъри, редактори, преводачи, илюстратори и други автори и да печелят от тях.
В рамките на фестивала библиотеката организира и три творчески работилници, които ще се проведат на 13 и 14 октомври от 15,00 до 18,00 ч:
Работилницата за творческо писане за ученици с ръководител Дияна Боева, преподавател по български език и литература в ЕГ „Гео Милев“ в Добрич, ще бъде в Кръгла синя зала, II ет. 
Работилницата за превод на литературен текст от английски на български език в Читалня (синя), т етаж, ще води доц. д-р Христо Боев - преподавател по американска и английска литература в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
А в работилницата за изработване на литературен маршрут в Русе, в сектор „Изкуство“, т етаж, ръководител е Ренета Рошкева, уредник в отдел „История на България XV-XIX в.“ при Регионалния исторически музей в Русе. 
И трите ателиета са с предварително записване на [email protected].
Фестивалът, чието начало беше положено миналата година, се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.