Обновеният клуб на Дружеството на художниците, чийто ремонт се проточи дълго, но според ръководството на организацията вече му се вижда краят, ще отвори скоро. Това ще бъде ознаменувано с първата изложба - Мариана Соколова и Цветан Симеонов ще представят рисунки и акварели, като са избрали общото название „Вернисаж“. Откриването е на 26 февруари.
Другата новина от гилдията е, че започва събирането на произведения за тазгодишното издание на традиционния Пролетен салон. Тази година салонът ще обедини творби под мотото „Русе - моят град“. До 31 март всеки, който иска да се включи в представителната експозиция, трябва да донесе до три свои работи - графика, живопис, скулптура и фотография. Жури, което ще включва представители на общината, Художествената галерия, Дружеството на художниците и русенски автори и изкуствоведи, ще селектира произведенията, които ще участват в изложбата.
Журирането ще се проведе на 2 април, а на 4-и ще бъде открита експозицията и ще бъдат обявени наградите на журито и на публиката.