Ново пространство за камерни изложби вече имат русенските живописци, графици и приложници. След епичен ремонт, продължил на синкопи вече доста години, помещенията, които са дадени на Дружеството на художниците в Русе, вече са отворени за артистични сбирки и за камерни събития.
Освежените пространства дават възможност за малки изложби, но също и за различни клубни събития, каза председателят на дружеството Николай Колев. 
Вече е открита първата експозиция, с която се отваря нова страница в живота на обединените в дружеството автори. В нея Марияна Соколова представя свои акварелни работи, в които преобладават натюрмортите, а Цветан Симеонов е подредил графични откровения в присъщия си многозначителен и на моменти открито саркастичен стил. 
Двамата са обединили своите творби и художестевните си търсения с названието "Вернисаж". На откриването посрещнаха много гости и приятели, които пожелаха "На добър час" на новото арт пространство. Сред хората, отправящи добри пожелания, бе и директорът на Художествената галерия Елена Великова.