Куп награди спечелиха млади и стари русенски таланти с представянето си на 4-ия национален конкурс за руска песен „Вернисаж“, който се проведе в събота.
Магдалена Георгиева от вокално студио „Икономов“ и Калина Чокоева от училище „Иван Вазов“ спечелиха първа награда при индивидуалните изпълнители от 6 до 9 години. Във втора възрастова група до 18 г. първа награда спечели Кристина Тодорова от студио „Икономов“. 
В категорията за вокални групи над 18 години първата награда беше връчена на „Дунавски полъх“ към русенското читалище „Зора“ и „Кармелита“ към читалището в Червена вода. 
Специалната награда на областния управител Галин Григоров получи Марина Петрова от училище „Христо Ботев“ с вокален педагог Наталия Константинова. Кристина Тодорова от вокално студио „Икономов“ пък спечели специалната награда на генералното консулство на Русия в Русе. 
Тазгодишното издание на конкурса беше посветено на 140 години от руско-турската освободителна война. В него участваха и певци от Варна и Полски Тръмбеш, които също завоюваха множество отличия. Конкурсът се организира от сдружение „Федерация за приятелство с Русия и народите на ОНД Русе“ в партньорство с общината, генералното консулство на Русия в Русе и сдружение „Северно сияние“.