Инвестиция от над 10 милиона лева ще направи компанията "Видеолукс холдинг" в изграждането на модерен търговски комплекс в Стара Загора, това съобщи днес пред БТА председателят на Съвета на директорите на компанията Тодор Белчев. 
Той ще бъде на територията на терен, намиращ се на бул. "Никола Петков" 48. В източната страна на имота в момента тече сериозен ремонт на сградата на бившия Парк Мол и до края на годината там ще бъдат обособени нови търговски магазини, в които ще бъдат отворени представителства на световноизвестни брандове, каза още Тодор Белчев.
В западната част на терена ще бъде изграден трети магазин на "Лидл" в града. Начало на строителните дейности беше дадено със символична първа копка. Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината "Практикер", а изграждането е възложено на строителна фирма "Лъки Строй". За новият магазин са отредени над 9300 кв. метра площ, а строителството ще бъде през следващите шест месеца.
"Благодаря ви за това, което правите за Стара Загора, за тази инвестиция и работните места, които ще бъдат разкрити. Ние приемаме с удоволствие тези инвестиции, защото те създават по-добра жизнена среда за хората от града ни", каза по време на събитието кметът Живко Тодоров.
Търговският комплекс ще разполага с над 500 паркоместа, който ще бъде облагороден с над 500 дървесни вида. "Те ще бъдат напоявани чрез капкова система от специално изграден хидрофор", каза още Тодор Белчев.
Председателят на Съвета на директорите допълни, че ще бъде асфалтиран и осветен непосредствено намиращият се в близост общински паркинг на Спортна зала "Стара Загора".