Водачът на листата на „Продължаваме Промяната“ в Русе Николай Събев подаде вчера заявление в ЦИК, че се отказва от депутатския си мандат. Причините за това решение не бяха обяснени. За единствения публичен коментар на Събев, макар и косвен, може да се смята смяната на снимката на корицата на профила му във фейсбук, която носи метафорично послание и може да се тълкува по различни начини.
Твърдението, че бившият министър на транспорта и съобщенията и основател на „Еконт“ няма да влезе в Народното събрание започна да набира скорост в още понеделник, ден след изборите.

„Утро“ го маркира, без да акцентира специално върху него именно заради липсата на солидно потвърждение.
В крайна сметка слухът вече е факт - кандидат-депутатът, събрал най-много преференции в изборния район на 3 октомври - 2249, даде път на доскорошния депутат Димитър Недялков. Той също е много солидна кандидатура. В политически план е част от националното ръководство на „Продължаваме Промяната“, а извън политиката е висококвалифициран икономист със задълбочени експертни познания и практически опит в управлението на активи.
„Благодаря на всички, които излязоха и гласуваха в неделя!
Благодаря на всички, които ни помагаха по време на кампанията и на всички, които ни подкрепиха с доверието си вчера!
Борбата за промяната ще продължи, защото тя е наш дълг!“, написа 43-годишният Недялков в профила си виднага след изборите.     У