Предизвестената рокада в групата на ГЕРБ в Общинския съвет вече е факт. Марияна Иванчева, която вече има три мандата от 2007 до 2019 година, положи клетва и зае мястото на Бедрос Пехливанян, който пожела да се оттегли. Това ще доведе в близките дни и до избор на председател на групата, която досега беше оглавявана от Пехливанян. В същото време бизнесменът остава лидер на общинската организация на партията и декларира, че ще продължи да работи активно на тази позиция.
Декларация от името на групата съветници от ГЕРБ прочете на вчерашната общинска сесия зам.-председателят на Общинския съвет Наталия Кръстева. 
В нея остро бяха осъдени арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март, които бяха определени като „репресия, погазване на конституционния ред и безпрецедентно нарушаване на българското законодателство и на европейските демократични ценности“. 
„Не беше ли това кризисен ПР на провалящото се правителство? Активно мероприятие или правосъдие? Какви по-дълбоки проблеми се опитват да прикрият управляващите, измествайки фокуса на общественото внимание? Точната дума, характеризираща действията на управляващите, е „Произвол“, заяви от трибуната Кръстева.
„Тъжно е, че на фона на трагичните изпитания за свободния свят и демокрацията страната ни днес изглежда жалка, объркана и неспособна да функционира като правова държава от ЕС. И така ще бъде, докато е в плен на безвремието на фалшивата промяна. От високата трибуна на Общински съвет-Русе заявявам, че: „Нас не ни е страх!“, завърши тя.