Започна разполагането на жилищни фургони в най-тежко пострадалите от наводнението карловски села – Каравелово, Слатина и Богдан. Първият от осемте за Каравелово бе монтиран в двора на 92-годишната Дела Жалвова. 
Утре започва поставянето на пет фургона на обща площадка в Слатина, след това ще бъдат разположени 16 временни жилища в Богдан. Постигната е договореност с "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) - Пловдив и енергийната компания EVN, по възможно най-бързия начин да захранят жилищата с вода и ток, без да се заплаща такса за присъединяването към мрежите, обясни кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Собствениците, които искат фургоните да са в дворовете им, поемат ангажимента отходните води да бъдат свързани със септична яма. В Каравелово екипи от двете дружества вече работят.
Жилищните фургони са собственост на държавата и се предоставят обзаведени, като допълнително община Карлово ще осигури нови матраци, одеяла и спално бельо. Водят се преговори с големи вериги магазини – там, където е необходимо, да бъдат доставени безплатно още електроуреди, посочи Кабаиванов.
До 10 дни в цялото село Каравелово ще има водоподаване, но в Богдан то ще се забави, тъй като има унищожени цели улици. Там от общината правим изкопи, а ВиК полагат тръбите, обясни кметът и добави, че най-вероятно там ще се прекарат временни въздушни външни водопроводи. 
Потвърждавам, че всички дърва, изнесени от населените места след потопа, ще се раздадат на хората, които се отопляват по този начин, коментира кметът. По думите му ежедневно се наблюдава мястото, където те се съхраняват и до сега няма информация да има изнесени дърва.