Света Василиева литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев на днешния Велики четвъртък. Началото на богослужението е от 7:00 часа. Довечера от 19:00 часа на богослужението ще се чете Последование на 12-те Евангелия, съобщават от Неврокопска епархия на официалната си фейсбук страница.  
На Разпети петък, 3 май, митрополит Серафим ще отслужи богослужение в катедралния храм в Гоце Делчев от 8:00 часа. На този ден са Царските часове и Вечерня с изнасяне на светата плащеница. Вечерта владиката ще отслужи Опело Христово в катедралния храм „Св. Въведение Богородично“ в Благоевград, а началото на богослужението е от 19:00 часа. 
На Велика събота митрополит Серафим ще служи Вечерня със света Василиева литургия в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. За Възкресение Христово Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим ще отслужи празнична пасхална служба в катедралния храм в Гоце Делчев, а началото на богослужението е от 22:45 часа на 4 май. 
На 5 май, Великден, ще бъде отслужена вечерня в Първия ден на Пасха - Второ Възкресение, в Гоце Делчев, а началото на богослужението е от 11:00 часа.