Посланикът на САЩ в Гана Вирджиния Е. Палмър казва, че нейното правителство ще работи с Конгреса, за да предостави 138 милиона долара в подкрепа на развитието на човешкия капитал в образованието, здравеопазването и изграждането на мира в Гана, предаде специално за БТА ганайската агенция ГНА.
Американското правителство също така ще подкрепи спазването на принципите за равенство между половете, овластяване на жените и приобщаващо развитие.
Палмър говори на фестивала „Гражданин на света“ (Global Citizen), който се проведе на площад Черна звезда в Акра, столицата на Гана.
Събитието за побратимени градове се проведе в Акра, Гана и Ню Йорк в Съединените американски щати.
Във фестивала участваха артисти от световна класа Usher Raymond, Gyakie, Sarkodie, Stonebowy, Stormzy, TEMS и Uncle Waffles.
„Гражданин на света“ е социална платформа за мобилизиране на ресурси за решаване на най-големите предизвикателства в света, особено крайната бедност - тежкото положение на около 700 милиона души по света.
Платформата стимулира световните лидери, корпорации и филантропи да направят повече от всякога, за да подобрят благосъстоянието на обикновения човек.
С представления на емблематични места лидери, артисти, активисти и граждани на света се обединяват, за да постигнат амбициозна политическа програма, фокусирана върху овластяването на жените и момичетата.
Това е и призив за предприемане на проактивни безопасни климатични действия, разчупване на системните пречки и насърчаване на активисти и застъпници.
„Правителството на САЩ предоставя повече от 30 милиона долара първоначално финансиране за стартирането на тази регионална програма и ние ще работим с Конгреса за увеличаване на финансирането за следващото десетилетие“, каза посланикът.
(Новина, избрана от ганайската агенция ГНА за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите)