Американската певица и актриса Барбра Стрейзанд подкрепи платформата за дарения за Украйна United24, съобщи ДПА.
"Имах прекрасен разговор с президента на Украйна Зеленски", написа 80-годишната звезда в Туитър вчера. "Бях развълнувана от издръжливостта и смелостта на украинския народ и вдъхновяващото лидерство на Зеленски".
Тя добави своя снимка от видеоразговора със Зеленски, който е облечен с характерната си зелена тениска.
"За мен е огромно удоволствие да се присъединя към @ZelenskyUa и неговата инициатива @U24_gov_ua, за да помогна за набирането на средства за спешните медицински нужди в Украйна", добави тя.
"С абонамент от 24 долара на месец, който не подлежи на данъчно облагане, можете да подкрепите работата на украинските лекари и да спасите повече хора. Сега те се нуждаят от нас повече от всякога. Моето късметлийско число е 24, така че дадох 24 000 долара", обясни актрисата.
В изявление на платформата за групово финансиране се казва, че Стрейзанд е подчертала личната си връзка с Украйна в разговора си със Зеленски. Нейните баба и дядо са дошли в Съединените щати от Украйна.
В Инстаграм украинският президент написа: "Светът може би малко се уморява да мисли за Украйна всеки ден, но хората в САЩ и европейските страни продължават да ни подкрепят и да ни помагат. За нас е много важно, че такива талантливи и известни хора по света подкрепят платформата UNITED24 @u24.gov.ua".
Украйна откри държавната платформа за дарения в началото на май след руското нахлуване в края на февруари.
Даренията могат да се правят поотделно за армията, за хуманитарни цели или за следвоенно възстановяване. Досега, според уебсайта, са получени дарения на стойност над 185 млн. долара.