Стар познайник на митничарите покрай незаконния си бизнес с цигари без бандерол е заловен след гонка от граничари и митничари. При опита си да избяга трафикантът забил колата си в основата на масивна ограда на къща по ул.“Цар Калоян“ и я съборил. 
На 2 март около 22 часа мобилната група засякла 24-годишния Г.Г. и го разпознала от предишна среща с него през зимата. Мъжът бил проследен и по ул.“Цар Калоян“ му е направен знак да спре. Той обаче настъпил педала на газта на управляваната от него „Алфа Ромео“ и тръгнал в насрещното в еднопосочната улица, но имал лош късмет зад ресторант „Щастливецът“. Колата се унесла и се забила в тухления зид. При проверката граничари и митничари открили в колата четири мастърбокса цигари. 1500 от кутиите били с неизвестната марка „Феймас“, а другите 500 - „Тюркоаз“. Намерени са и 6 дози марихуана, разпределени в отделни пакетчета.
Г.Г. е вкаран в следствения арест с прокурорска мярка „задържане под стража“.
Както „Утро“ писа, през декември миналата година същият мъж бе задържан при операция на Гранична полиция и митницата, тъй като в гаража му в „Родина“ бяха открити 8 мастърбокса контрабандни цигари. Тогава Г.Г. отрече да има нещо общо с нелегалната акцизна стока, защото бил дал гаража си под наем и след 24 часа беше освободен от ареста.